A százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtárban először bemutatott Nevezetes névtelen elnevezésű játékos borünnepének szakmai partnere a Borháló Érd-Diósd volt. A borkereskedés gondoskodott arról, hogy a legjobb hazai termelők legkiválóbb borait kutassák fel és kóstolják meg a résztvevők. Hogy miért erre a borkereskedésre esett a választásunk? Kiderül üzlet- és borfilozófiájából.  

A Borháló borkereskedés Érd-Diósdi üzlete nem divatos, finnyás-cikornyás sommelier szemlélettel tekint a minőségi borra, hanem természeti értékként szereti, tiszteli és próbálja mindenki számára elérhetővé tenni. A cég legfőbb értéke a borválogatása, amely többéves kóstolás, országjárás folyamán alakult ki – a játékos kedvű, vakon is kóstoló vásárlók közreműködésével.

A kereskedés jelmondata: Nálunk más a mÉrték.  Tulajdonosai a hét és fél deciben kevéssé hisznek. „Leginkább a hordóban, az egészséges nagy kortyokban, az élet szeretetében, természetes ritmusában.” Hamvas Béla szerint a csopaki bor mértéke /egy korty!/ három és fél deci. Ennyit esik jól inni egy húzásra ebéd után. A Borháló Érd-Diósdnál változatos mennyiségeket tartalmazó kiszereléseket kínálnak, hogy mindenki kedvére tartalékolhasson a kedvenc borából, és megkínálhasson szomszédot, jótevőt, kedves ismerőst. Ne korlátozza a hét és fél deci!

 „Üzletünkben csak a bor a lényeg, valamint az, hogy mindenki valóban elérhető áron jusson különleges minőségű borokhoz bármelyik kedvenc történelmi borvidékéről. A csomagolás számunkra nem lényeges, forgalmazunk magnum palackos, pet palackos, bag in boxban tárolt borokat egyaránt. Otthon úgyis mindenki kitölti karaffba, üvegbe. Ami lényeges, hogy ezeket a borokat mind magunk választottuk ki, többségük csak nálunk kaphatók, vásárlás előtt pedig megkóstolhatók.

A bor számunkra nem analízis tárgya, nem kémiai összetétele az alkotóelemeknek, hanem analógia. Az élet, a természet, az ember olyan, mint a bor. A bor olyan, mint az ember. Ha jó talajon terem a szőlő, az olyan neki, mint az embernek a családja. A gondoskodó kezek, a művelés a kiváló iskola, képzés. A jó időjárás, klíma, amikor jókor vagyunk jó helyen. A borász pedig mi magunk vagyunk, akik aztán elrendezik, hogy mit kezdünk az életünkben felhalmozott tudással, erénnyel, erkölccsel. A bor pedig a borász tükre.

Ezért tartjuk lényegesnek, hogy mit iszunk, hogy mennyire érezhető a kortyban a borász alázata a természethez, hogy milyen karakterű bort készít a borász. Meglepő megtapasztalni, hogy mennyire képviseli a bor a borászból sugárzó szellemiséget, gondosságot, habitust.

A Borhálóval együttműködő borászok garanciát jelentenek a borfogyasztónak, hogy nálunk nem lehet „mellényúlni”. A legtöbb borunknak egyébként megvásárolható a palackos változata is. A velünk együttműködő borászok minket is büszkeséggel töltenek el, hiszen kóstolhatják nálunk Mészáros

Pál, Takler Ferenc, Szőke Mátyás, Frittmann János, Wekler János, Lisicza Sándor, Babarczi Zsuzsanna, Istvándy Jenő, Polgár Zoltán, Günzer Tamás borait is.

Térjenek be Önök is hozzánk egy pohár borra!”

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.