Ha szombaton délelőtt be kell menni a munkahelyre, az negatív fordulat, de ha ehhez képest remekül sikerül a kollégákkal közös program, egyértelmű a nyereség. A százhalombattai Széchenyi szakgimnázium és gimnázium oktatói hívták meg a Belga Játékokat egy tanítás nélküli munkanapra október 13-án.

A játékban közel negyvenen vettek részt. Hat csapatot sorsoltunk össze, hogy ne csak az élethelyzet, hanem a partnerek is eltérjenek a mindennapokban megszokottól. A cél ezúttal is az egymás közötti kommunikáció, az együttműködés és összetartás erősítése volt. Sokan már akkor hangosan felnevettek, amikor a terembe lépve kiderült, Adrian Monk, Kojak, Derrick felügyelő vagy egyenesen Hercule Poirot csapatában fognak-e versenyezni. A hangulat azután gyorsan felmelegedett, mindenki gőzerővel indult el a forró nyomokon.

Abban azért akadt némi elgondolkodtató különbség, ki mit él meg sikerként. Vannak ugyanis, akik a győzelmet – és ezért nem restellnek segítséget kérni, esetleg meglesni, mit csinál a konkurencia -, másoknak azonban sokkal fontosabb, hogy a saját erejükből jussanak el a megoldásokhoz. A lényeg azonban, hogy a végén kivétel nélkül minden csapat pozitívan értékelte a közös munkát, és mindenki elismerően szólt a társaival való együttműködésről. A játék feszültségét pedig az átélt élmények harsány megosztása és sok felszabadult nevetés oldotta fel.

Köszönjük, SZISZKI! És bravó a tanári karnak!

Belga Játékok

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.