Valaki sajnos, hiányozni fog. Vagy nem

Nincs abban semmi vicces, amikor a csapatodból kiemelnek és eltávolítanak néhány – esetleg számodra különösen kedves – embert. Pláne, ha arra készültél, hogy velük fogsz együtt játszani. De az élet már csak ilyen: kellemetlen meglepetéseket is tartogat. Persze, sosem tudhatod, milyen pozitív fordulatot hoz egy elsőre negatívnak tűnő változás.

Valaki sajnos, hiányozni fog – ezzel a kissé talán kaján felcímmel játsszuk a Túszejtős-szabadulós csapatépítő játékot, amely bővelkedik drámai szituációkban, logikai kihívásokban, de a humorban is, és olyan betétjátékok teszik élményszerűvé, mint a darts vagy a rulett.

A játék elején véletlenszerűen kiemeljük a túszokat a csapatból vagy csapatokból, akiknek azután egy külön, csapattársaik előtt ismeretlen helyen kell játszaniuk a szabadulásukért. A még a veszteség felett mélázó, foghíjasan maradt csapatokra pedig teljesen váratlanul reccsen a semmiből egy tébolyultan szenvtelen férfihang: „Jól figyeljetek, mert csak egyszer mondom el!” És ahogyan ez már a Belga Játékok csapatépítő tréningekben lenni szokott, tényleg érdemes figyelni, aki ugyanis elbambul, az adott esetben sosem találja meg azt a bizonyos fonalat. Még szerencse, hogy csapatban játszunk, és nagy lehetőségünk a kommunikáció.

A névtelen túszejtő kíméletlen gyorsasággal közli a túszok szabadon engedésének feltételeit. Össze kell dobni egy kisebb vagyont, ha viszont a csapat erre nem hajlandó vagy nem képes, játsszania kell. (Eddig még mindenki az utóbbit választotta.) Amikor pedig az utolsó figyelmeztetés is elhangzik – A zsarukat pedig kihagyjátok, értve vagyok?! -, kezdetét veszi az őrült hajsza a váltságdíj megszerzése végett – rejtélyről rejtélyre, nyomról nyomra.

De mit csinálnak közben a túszok? Természetesen ők is nyomoznak – egy szabaduló szobában, egy titkos kód után, amit majd meg kell adniuk a hátrahagyott csapatuknak, ha az kapcsolatba tud lépni velük.

Legalábbis így van lefektetve a forgatókönyben, amelyet azonban az élet olykor bájosan felülír. Egyszer ugyanis az történt, hogy három egymás számára ismeretlen játékos csapatból szedtük össze a túszokat, akiket először is annyira lekötött az ismerkedés a szabadulószobában, hogy eszük ágában sem volt nyomozni a titkos kód után. Hogy csapattársaik mégse felelegesen fáradozzanak, játékvezetőként noszogatni és támogatni kezdtük őket a kód meglelésében, ami – nagy kacagások közepette – sikerült is. Főként a hátrahagyott csapattársak erőfeszítéseinek hála végül ki is szabadulhattak volna, de addigra úgy összemelegedtek és olyan jó hangulatba kerültek, hogy egyszerűen nem akarták elhagyni a pánikszobát. Érdeklődtek is a rájuk várakozók, hogy mégis, milyen ott a nemek aránya…

Czifrik Kati

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.