Tanévkezdés előtti összetartás, az újonnan érkezett kollégák integrálása, az együttműködés beolajozása és nem utolsó sorban a szorgalmi időszakra történő ráhangolódás volt a célja az Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskolában és Gimnáziumban rendezett csapatépítő játéknak augusztus 29-én.

A nyomozásban az idegennyelvi munkaközösség vett részt. A tréning mindvégig remek hangulatban zajlott, látszott, hogy mindenki kipihente nyáron az előző tanév fáradalmait és felfrissülten, kíváncsian várja az új kihívásokat.

A 12 fős csapat nagyon jól együttműködött. Akadtak, akik átmenetileg önállóan, párban vagy kisebb csoportban kerestek vagy értelmeztek nyomokat, de az eredményt mindig megosztották a többiekkel. A játék mindenkit magával ragadott, segítséget egyszer sem kért a csapat, és nagyon jó időt futott. Gyakorlatilag 45 perc – egy tanóra ideje alatt – fejtették meg a krimit, és foglalták össze, szerintük ki volt a tettes, mi volt az indíték.

A játék után arra kértük őket, értékeljék a tréninget. Sok érdekes, kivétel nélkül pozitív visszajelzést kaptunk, de az egyik legeredetibb megállapítás talán az volt, hogy „mi egyébként is mindig nyomozunk”. Egy tanárnak ugyanis sok mindent a „maga erejéből” kell kiderítenie. Például, hogy hová tűnt el szünetben a napló, vagy hogyan tört be a tanterem ablaka.

A magam részéről tovább is gondoltam ezt az érdekes gondolatot: mi mindannyian, mindig nyomozunk. Ha valóban jól akarjuk élni az életünket, a dolgok mögé kell látnunk, figyelnünk kell megérzéseinkre, tapasztalatainkra, jelen kell lennünk a világban minden érzékszervünkkel, hiszen a dolgok legritkábban azok, aminek elsőre látszanak. CK

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.